Hackathon

هکاتون (Hackathon)، رویدادی است که در آن برنامه نویسان کامپیوتر و دیگر افرادی که درگیر توسعه نرم افزاری و سخت افزاری می شوند شامل طراحان گرافیکی، طراحان رابط کاربری و مدیران پروژه، مشتاقانه بر روی پروژه های نرم افزاری همکاری می کنند. هکاتون معمولاً بین یک روز تا یک هفته ممکن است طول بکشد. هکاتون ها معمولاً بر روی یک موضوع خاص تمرکز می کنند مثلاً زبان برنامه نویسی که استفاده می شود، سیستم عامل، نرم افزار، API و یا موضوع و گروه برنامه نویسان. در مواردی هم هیچ گونه محدودیتی برای نوع نرم افزار قابل تولید وجود ندارد.

کلمه “هکاتون”، از ترکیب دو واژه ی هک (Hack) و ماراتن (Marathon) به وجود آمده است که کلمه ی هک در واقع به معنای برنامه نویسی اکتشافی است و اینجا در معنای جرائم رایانه ای به کار نمی رود. این واژه اولین بار در سال ۱۹۹۹ بصورت مشترک توسط توسعه دهندگان OpenBSD و تیم بازاریابی Sun ارائه شد.

از اواسط تا اواخر دهه ی ۲۰۰۰، هکاتون ها به شکل قابل توجهی گسترش یافته و مورد توجه سازمان ها و سرمایه گذاران به عنوان یک راه برای توسعه ی سریع تکنولوژی های نرم افزاری قرار گرفت و موجب شد مناطق جدیدی برای نوآوری و سرمایه گذاری ایجاد شود. این هکاتون ها محل تولد بسیاری از شرکت های بزرگ هستند.

هکاتون ها معمولاً با یک یا چند سخنرانی در مورد مراحل رویداد و همچنین در مورد موضوع خاص آن رویداد (در صورت وجود)، آغاز می شوند. سپس شرکت کنندگان ایده های خود را پیشنهاد داده و با توجه به علاقه و استعدادهای فردی، به تشکیل تیم می پردازند. سپس کار اصلی هکاتون آغاز می شود که می تواند در هر جایی از چند ساعت تا چند روز طول بکشد.

در پایان هکاتون، برنامه ای برای ارائه ی نتیجه ی کار هر گروه برگزار می شود و داوران که معمولاً شامل بنیانگذاران و اسپانسرها می شوند، تیم برنده را انتخاب خواهند کرد. جوایز این رویدادها گاهی بصورت نقدی پرداخت می شود. مثلا در هکاتون ۲۰۱۳ که توسط Salesforce.com برگزار شد، جایزه ی ۱ میلیون دلاری به اولین برنده تعلق گرفت.

مقالات مرتبط: انواع هکاتون

« Back to Glossary Index